Uw uitvaart

Uw uitvaart 2018-12-01T00:14:16+01:00

Afscheid nemen is iets wat je als mens regelmatig doet in het leven. Soms is het een kort afscheid waarna een weerzien volgt. Echter kan het ook een langere tijd duren voor men elkaar weer ziet. Afscheid nemen is niet leuk; zeker als men weet dat hier het sterven op volgt.

Als christenen die geloven in de wederopstanding bij Christus wederkomst,  mogen wij ons getroost weten dat het afscheid wat wij in dit leven van onze dierbaren moeten nemen, van tijdelijke aard is. Sela uitvaartzorg streeft ernaar u dit perspectief  voor ogen te houden. Zo willen we samen met u en/of uw nabestaanden een passend en waardig afscheid realiseren, dat past bij uw persoonlijke geloofsovertuiging.

 

 

Denkt u wel eens na over uw uitvaart?

Het is belangrijk dat u uw wensen bij leven kenbaar maakt zodat nabestaanden niet voor verassingen komen te staan na uw overlijden. Om dit te voorkomen kunt u een wilsbeschikking invullen waarin u de wensen met betrekking tot uw uitvaart kunt weergeven. Hierbij moet u denken aan vragen over de plaats waar u begraven wilt worden, of wie u bij uw afscheid uit wilt nodigen.Ook kunt u geheel vrijblijvend een voorbespreking bij ons aanvragen waarbij wij u advies kunnen geven, uw vragen kunnen beantwoorden en al uw wensen in kaart kunnen brengen.

 

Wat te doen in geval van overlijden?

Wat zijn belangrijke stappen die genomen moeten worden bij het overlijden? Het is noodzakelijk dat de arts de dood constateert en vaststelt. Deze geeft een officieel document af welke de uitvaartondernemer nodig heeft om zijn werkzaamheden te kunnen gaan uitvoeren. Daarna is van belang om Sela uitvaartzorg in te schakelen zodat deze met u het traject kan ingaan om alle aspecten van de uitvaart in kaart te brengen en deze ook uit te gaan voeren.